Κρουαζιέρα Ναυτιλία

Κατάσχεση στην Ιταλία του GODDESS OF THE NIGHT

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται την ιταλική αστυνομία, το κρουαζιερόπλοιο GODDESS OF THE NIGHT (πρώην Mykonos Magic και Costa Magica), που επρόκειτο να φιλοξενήσει περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς που θα παρείχαν υπηρεσίες ασφάλειας στη σύνοδο κορυφής των ηγετών G7 στην Ιταλία, κατασχέθηκε χθες Τετάρτη 12 Ιουνίου, μετά από καταγγελίες για κακές συνθήκες διαμονής στο πλοίο.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι ελλιμενισμένο στο Μπρίντιζι, περίπου 60 χιλιόμετρα από το πολυτελές θέρετρο Borgo Egnazia στη νότια περιοχή της Απουλίας, που θα φιλοξενήσει την συνεδρίαση των G7 από σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου έως και το Σάββατο 15 Ιουνίου.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν της χθεσινής κατάσχεσης υπήρξαν δεκάδες καταγγελίες για κακές συνθήκες υγιεινής στο GODDESS OF THE NIGHT, αφού πολλές καμπίνες βρίσκονταν σε άσχημη κατάσταση και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, υπήρχαν διαρροές νερού, προβλήματα σε πολλές από τις τουαλέτες και ο κλιματισμός δεν λειτουργούσε. Το αποτέλεσμα ήταν να αναγκαστούν οι επιβαίνοντες να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία και σε άλλο πλοίο, αφού με τις υπάρχουσες συνθήκες ήταν αδύνατον να μείνουν στο συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο.

Οι αρχικές έρευνες των αρχών στην Ιταλία έδειξαν σημαντικές υγειονομικές παραβάσεις και σοβαρές ελλείψεις στη συνολική φιλοξενία των επιβαινόντων, που θα μπορούσαν να ισοδυναμούν με το αδίκημα της απάτης δημόσιας προμήθειας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Τελικά μετά από εισαγγελική εντολή, το GODDESS OF THE NIGHT κατασχέθηκε από τις ιταλικές αρχές, έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν περαιτέρω έρευνες για όλα τα παραπάνω, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο από την ιταλική αστυνομία να κινηθεί νομικά εναντίον της εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το Reuters, η ιταλική κυβέρνηση είχε πληρώσει περίπου 6 εκατομμύρια ευρώ (6,46 εκατομμύρια δολάρια) για να ναυλώσει το GODDESS OF THE NIGHT κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των G7.

shippress.gr

X