Ακτοπλοΐα Ναυτιλία

Με 11 ώρες καθυστέρηση αναχώρησε από Πάτρα το AF CLAUDIA

Καθυστερήσεων συνέχεια για το AF CLAUDIA, αφού αντί να αναχωρήσει χθες μεσάνυχτα Πέμπτης 11 Ιουλίου στις 23.59, από Πάτρα προς Ηγουμενίτσα και Βενετία, αναχώρησε σήμερα το πρωϊ της Παρασκευής 12 Ιουλίου, στις 10.45!

Η αιτία της μεγάλης καθυστέρησης ήταν καταγγελία από επιβάτη για πρόσκαιρες απώλειες ηλεκτρικής ισχύος, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου από Βενετία προς Πάτρα και την απαγόρευση απόπλου του λιμενικού για να πραγματοποιηθεί έλεγχος.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από επιβάτη του Ε/Γ – Ο/Γ «AF CLAUDIA» σημαίας Ιταλίας, ότι το πλοίο παρουσίασε δύο φορές πρόσκαιρη απώλεια ηλεκτρικής ισχύος καθώς έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Παξών με 131 επιβάτες εκτελώντας δρομολόγιο από τον λιμένα Βενετίας Ιταλίας προς Ηγουμενίτσα και Πάτρα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Πάτρας όπου του διενεργήθηκε έκτακτος στοχευμένος έλεγχος από στελέχη της Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης – αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Τροποποίηση δρομολογίου

Εκτός λοιπόν της σημερινής τροποποίησης του χθεσινού δρομολογίου, τροποποιείται και η επιστροφή από Βενετία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 02.00 τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιουλίου, αντί στις 13.00 του Σαββάτου 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

X