Δομές Λιμενικό Σώμα

Παραδόθηκε υπερσύγχρονο Τ/Χ περιπολικό σκάφος στο ΛΣ Μυκόνου

Τελετή παράδοσης ενός υπερσύγχρονου ταχύπλοου περιπολικού σκάφους στη Λιμενική Αρχή της Μυκόνου πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 26 Μαΐου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Γυαλό της Μυκόνου.

Στη δωρεά του ταχύπλοου σκάφους SKIPPER 38 PATROL προχώρησε το Florios Mykonos Foundation του επιχειρηματία Φλώριου Ασημομύτη, σε συνεργασία με το ελληνικό ναυπηγείο σκαφών BSK MARINE, εκπροσωπούμενο από τον Αλέξανδρο Σταυρουλάκη, τον Γιώργο Σταυρουλάκη και τον Δημήτρη Φιντιρίκο.

Το SKIPPER 38 PATROL είναι σκάφος κλειστού τύπου, εξοπλισμένο με δύο κινητήρες Mercury 400HP, ικανούς να επιτύχουν ταχύτητες άνω των 65 mph. Διαθέτει συστήματα πλοήγησης και επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα ενισχύουν την επιχειρησιακή ικανότητα του Λιμεναρχείου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, εκπροσωπώντας τον ΥΝΑΝΠ κ. Χρήστο Στυλιανίδη, η Βουλευτής Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού, ο Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρείζης, ο Διοικητής της 6ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Παρδάλης Κωνσταντίνος, o Λιμενάρχης Μυκόνου Πλοίαρχος Λ.Σ. Κτενάς Μιχαήλ καθώς και εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Δημοτικής Αρχής.

X