Ακτοπλοΐα Ναυτιλία

Πρόσκρουση του ΣΑΟΝΗΣΟΣ στη Φολέγανδρο με 5 ελαφρά τραυματίες

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Φολέγανδρου ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο “ΣΑΟΝΗΣΟΣ” Ν.Π. 12489 προσέκρουσε σε βραχώδες σημείο στο βορειοανατολικό άκρο της εισόδου στο λιμάνι (όπου βρίσκεται ο φανός ναυσιπλοΐας), κατά τον κατάπλου του σε αυτό.

Στη συνέχεια, το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι 24 επιβάτες του. Δύο (02) από τους επιβάτες όπως και τρία άτομα (03) από το 29μελες πλήρωμα (με ειδικότητες Γ’ μηχανικός, δόκιμος μηχανής και ναύτης) διαπιστώθηκε πως τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) Φολέγανδρου για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Τρεις από τους τραυματίες παρελήφθησαν προς αεροδιακομιδή για το Θριάσειο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής, ενώ οι άλλοι δύο διακομίστηκαν επίσης με ελικόπτερο στην Σαντορίνη.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του πλοίου φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε καταλύματα και πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, υπάρχει ελεγχόμενη εισροή υδάτων στο πρωραίο τμήμα του πλοίου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Από τη Λιμενική Αρχή της Φολέγανδρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

Διενεργείται προανάκριση σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 712/1970 (Περί διοικητικού ελέγχου του ναυτικού ατυχήματος).

Εκτός δρομολογίων μέχρι της 8 Ιουλίου σύμφωνα με την εταιρεία του

Με ανακοίνωση της η SAOS FERRIES ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το ΣΑΟΝΗΣΟΣ θα παραμείνει εκτός δρομολογίων έως και 8 Ιουλίου.

X