Ακτοπλοΐα Ναυτιλία

Τα 2 νέα αποκτήματα της SEAJETS, OSMAN GAZI 1 & ORHAN GAZI 1

Στα ναυπηγεία Κόρου στη Σαλαμίνα βρίσκονται εδώ και δεκαπέντε μέρες, τα δύο νέα αποκτήματα της SEAJETS, τα ταχύπλοα επιβατικά οχηματαγωγά OSMAN GAZI 1 & ORHAN GAZI 1.

Κατασκευασμένα το 2007 από την AUSTAL, άνηκαν μέχρι πρότινος στην τούρκικη εταιρεία IDO.

Τα OSMAN GAZI 1 & ORHAN GAZI 1 είναι αδελφά πλοία, έχουν μήκος 87.85m, πλάτος 24m και μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 37,4 κόμβων από 4 μηχανές MTU 20V 8000 M71R στο 90% της ιπποδύναμης τους.

Τα OSMAN GAZI 1 & ORHAN GAZI 1 στη Σαλαμίνα

Όσο ταξίδευαν στην Τουρκία η χωρητικότητα τους σε επιβάτες ήταν 1.200 άτομα, ενώ η χωρητικότητα των γκαράζ ήταν για 225 αυτοκίνητα.

Στη Σαλαμίνα που βρίσκονται έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες μετασκευών έτσι ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα των γραμμών που θα εξυπηρετήσουν.

Πολλές νέες προσθήκες από την SEAJETS το τελευταίο δίμηνο

Τα δύο νέα αποκτήματα της SEAJETS, ήρθαν να συμπληρώσουν μία σειρά από αγορές και ναυλώσεις που έγιναν τους 2 τελευταίους μήνες και που αυξάνουν περαιτέρω τον στόλο της εταιρείας.

Τέλος Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η μακροχρόνια ναύλωση του SANTORINI PALACE, το οποίο ήδη αποχωρήστηκε τα σήματα της MINOAN LINES και “φόρεσε” τα σινιάλα της νέας του εταιρείας, ενώ μετονομάστηκε σε OLYMPIC CHAMPION JET.

Τoν Μάρτιο κατέπλευσε στον Πειραιά ακόμα μία νέα αγορά, το EUROCHAMPION JET, το μεγαλύτερο ταχύπλοο επιβατικό οχηματαγωγό στο είδος του, με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, ενώ την Πρωταπριλιά ανακοινώθηκε από την ATTICA GROUP και η πώληση του ΕΞΠΡΕΣ ΣΚΙΑΘΟΣ που ήδη εντάχθηκε στον στόλο της SEAJETS με το όνομα ΙΩΛΚΟΣ.

  • Ευχαριστούμε για τις αεροφωτογραφίες από τα OSMAN GAZI 1 & ORHAN GAZI 1 στη Σαλαμίνα, τον φωτογράφο Γιώργο Γιαννακή
X