Ακτοπλοΐα Ναυτιλία

Πολύωρη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του ΕΛΥΡΟΣ εξαιτίας black out που υπέστη εν πλω

Χθες βράδυ Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου, το Ε/Γ-Ο/Γ ΕΛΥΡΟΣ ενώ έπλεε 8 ναυτικά μίλια ανάμεσα στην Αίγινα και στην Βουλιαγμένη, υπέστη γενικό black out εξαιτίας βλάβης στην τροφοδοσία των ηλεκτρομηχανών του.

Σύμφωνα με το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλοίο που είχε αναχωρήσει λίγο πριν τις 21.30 από τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά, επιβαίνουν 977 επιβάτες και 119 πλήρωμα.

Από το πλήρωμα του πλοίου ανακοινώθηκε ότι γίνονταν προσπάθειες να επιδιορθωθεί η βλάβη και ότι αμέσως μετά την αποκατάσταση του προβλήματος θα συνεχίσουν το δρομολόγιο τους.

Λίγη ώρα μετά το συμβάν, με εντολή Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), δόθηκε οδηγία σε παραπλέοντα σκάφη να βρεθούν δίπλα στο ΕΛΥΡΟΣ και άμεσα έσπευσαν στην περιοχή τα BLUE STAR DELOS και CHAMPION JET 1, ενώ λίγη ώρα αργότερα δόθηκε εντολή και στο ρυμουλκό CHRISTOS XLV να προσεγγίσει το πλοίο.

Τελικά το πλήρωμα του ΕΛΥΡΟΣ κατάφερε να επιδιορθώσει τη βλάβη και λίγο μετά τις 02.00 το πλοίο ξεκίνησε αυτοδύναμα για το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να ελεγχθεί από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Μετά τον επιτυχή έλεγχο, το ΕΛΥΡΟΣ αναχώρησε λίγο πριν τις 05.30 σήμερα Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου (ώρα που κανονικά θα είχε άφιξη στο κρητικό λιμάνι), για την ολοκλήρωση του δρομολογίου του προς το λιμάνι της Σούδας στα Χανιά.

Η ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για το συμβάν

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ότι το επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο “ΕΛΥΡΟΣ” Ν. Χ. 31, βρίσκεται ακινητοποιημένο στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, λόγω απώλειας ηλεκτρικής ισχύος, κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι του Πειραιά στο λιμάνι των Χανίων με 977 επιβάτες, 178 Ι.Χ., 109 Φ/Γ, 3 Λ/Φ και 37 Δ/Κ.

Το “ΕΛΥΡΟΣ” κατέπλευσε αυτοδύναμα, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου και πρόσδεσε με ασφάλεια.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΥΡΟΣ”, ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς το λιμάνι των Χανίων με 917 επιβάτες, 177 Ι.Χ., 109 Φ/Γ, 3 Λ/Φ και 35 Δ/Κ.

X